Kilka dni temu odwiedziliśmy @regalebarandrestaurant mieszczącą się w @hotelsaskikrakowcurio w Krakowie. Piękne wnętrza niedawno wyremontowanego hotelu, bardzo miła i profesjonalna obsługa, pyszne jedzenie skomponowane przez szefa kuchni Romana Pawlika i sympatyczna atmosfera to tylko kilka z powodów, dla których warto odwiedzić to miejsce. A co jedliśmy? Amuse Bouche to chłodnik z buraka z kozim serem, przystawki to tatar wołowy w emulsji z borowików i grillowana ośmiornica, dania główne to stek sezonowany z polskiej wołowiny oraz pierś z kaczki w sosie z trawy żubrowej.
Kto odwiedzi Regale ? My na pewno zajrzymy tam ponownie!
A few days ago we visited @regalebarandrestaurant located in @hotelsaskikrakowcurio in Krakow. Beautiful interiors of the recently renovated hotel, very nice and professional service, delicious food composed by chef Roman Pawlik and a nice atmosphere are just a few reasons why you should visit this place. And what did we eat? Amuse Bouche was a beetroot soup with goat cheese, starters – beef tartare in porcini essence and grilled octopus, main courses are dry aged Polish beef steak and duck breast in bison grass sauce.
Who will visit Regale anytime soon? We will definitely visit there again soon!